FINIVLAM® Christmas Special

Gebruiksklaar 

FINIVLAM® Christmas Special is een brandvertragend impregneermiddel speciaal ontwikkeld voor het brandvertragend maken van (kunst) kerstbomen, kerstakken en decoratie. FINIVLAM® Christmas Special beschermt uw interieur tegen de gevolgen van brand en voorkomt date en beginnende brand kan uitgroeien tot een uitslaande brand. Tijdens de drogingperiode hecht het product zich aan het oppervlak en vormt een bijna onzichtbare beschermlaag.

Met FINIVLAM® Christmas Special behandelde kersttakken zijn succesvol getest bij het TNO centrum voor brandveiligheid volgens de NEN 1722, NEN-EN 1101 en NEN-EN 1102 normen. (TNO projectnummer 006.25100/01.19.19)

Gebruiksaanwijzing:

Schudden voor gebruik!! Het product vernevelen met een plantenspuit. Let u er op dat het product goed verdeeld wordt, ook onder en tussen de takken. Plantenspuit direct na gebruik goed doorspoelen met warm water.

Test

De werking van FINIVLAM® Christmas Special kunt u zelf controleren. U kunt dat op een behandeld takje testen door  ongeveer 2 cm. onder het takje een vlammetje te houden. Het takje moet minimaal 15 seconden geen vlam vatten. Indien de werking onvoldoende is moet de behandeling herhaald worden. Let op! Kerstbomen en kersttakken bevatten hars, een kleverig vocht van naaldbomen. Hars is uiterst brandbaar en is niet brandvertragend te behandelen. Door uitdroging en het uitvallen van naalden kan de beschermlaag beschadigen. Controleer de werking en zonodig de behandeling herhalen.

Houdbaarheid

FINIVLAM® Christmas Special is houdbaar als de verpakking gesloten blijft. Als u een geopende can heeft, die u wilt bewaren, zorg er dan voor dat er zo min mogelijk lucht bij komt. U kunt de vloeistof overgieten in bijvoorbeeld een kleinere can zodat er zo min mogelijk lucht bij komt.

Finivlam® is een geregistreerd handelsmerk van een assortiment milieubewuste kwaliteitsproducten van Eutraco Noordwijk.

Telefoon (071) 3624403  Fax (071)3629060 Email: info@finivlam.nl Postbus 428, 2200 AK Noordwijk, www.finivlam.nl/kerst.htm