Eutraco Brandpreventie


Tel: 071-3621683

Mob: 06-45770505


    :info@eutraco.nl

Ik wil een vraag stellen

Contact

Bezoekadres

Bedrijventerrein
`s Gravendijck

Keyserswey 49 b
(Bij 47 het straatje in)

2201 CW NoordwijkVoordelig

Topkwaliteit

Milieuvriendelijk

Snelle Levering

Home Productkiezer Producten Direct Bestellen Toepassing Het aanbrengen De werking Testen en TNO Milieu Certificaat Referenties Controle Kerst Laten aanbrengen VoorwaardenFinivlam Christmas Special   
Brandpreventie:
Brandpreventie neemt over de hele wereld steeds meer aan belangrijkheid toe. Grote branden met catastrofale afloop hebben onvermijdelijke verscherpte veiligheidsmaatregelen tot gevolg gehad.

Kerstbomen, kersttakken en decoratie zijn zeer brandbaar en daardoor ook een van de belangrijkste oorzaken van brand in huizen, kantoren, horecagelegenheden enz. U kunt een brandalarm laten plaatsen, maar dat beschermt u niet tegen de vlammen. Wij hebben voor u een brandvertragend impregneermiddel, ontwikkeld speciaal voor kersttakken en decoraties. De brand blijft beperkt tot de oorzaak (kortsluiting, een omgevallen kaars, een brandende sigaret.)


Toepassing:
Finivlam Christmas Special kan worden toegepast op alle soorten natuurlijke en synthetische kerstakken en decoratie. Het beschermt u kostbare interieur tegen de gevolgen van brand en voorkomt dat een beginnende brand kan uitgroeien tot een uitslaande brand. Een Finivlam Christmas Special behandelde kerstboom, kersttak of kerstdecoratie kan moeizaam vlam vatten en zal dus voorkomen dat het vuur om zich heen kan grijpen.


Het aanbrengen:
Finivlam wordt onder lage druk over het voorwerp verneveld. Om een optimaal resultaat te verkrijgen moet u het object ± 10 minuten onderdompelen, maar in sommige gevallen is dat niet mogelijk, denk aan een kerstboom. Die kunt u benevelen met een plantenspuit,zoals hieronder is afgebeeld. Tijdens de drogingsperiode van ongeveer 6 uur hecht het product zich aan het oppervlak en vormt een bijna onzichtbare beschermlaag.                   

De Werking:
Zodra de temperatuur als gevolg van vuur boven de 120 graden Celsius stijgt worden de verschillende bestanddelen van de beschermlaag actief. Het product zorgt voor een koeling van het oppervlak waardoor een uitbreiding van de vlammen wordt voorkomen. Tevens wordt er uit de directe omgeving van het behandelde oppervlak zuurstof onttrokken, waardoor het vuur zal doven en geen verdere schade kan aanrichten.


Test:
In verschillende laboratoria is het product uitgebreid getest volgens de ISO 6941 norm, BS 5438 norm, NEN 1722 norm en de DIN 5436 norm.De werking van Finivlam kunt u zelf controleren na de droogtijd van ± 6 uur, op een behandeld takje testen door ± 2 cm. onder het takje een vlammetje te houden. Het takje moet minimaal 15 seconden geen vlam vatten. Indien de werking onvoldoende is moet de behandeling herhaald worden. Let op! Kerstbomen en kersttakken bevatten hars, een kleverig vocht van naaldbomen. Hars is uiterst brandbaar en is niet brandvertragend te behandelen.

Onderstaande reacties kregen wij van de Brandweer na een test met Finivlam:


Brandweer Zevenaar:
" Met 1e behandeling zeer doeltreffend!!"


Brandweer Papendrecht:
" Wij hebben Finivlam getest op een kunststof blaadje van een plant, Finivlam werkt goed. Bij ontsteken van het blaadje vatte deze geen vlam, maar verschrompelde alleen in tegenstelling van het niet behandelde blaadje, deze vatte direct vlam."


Brandweer Huizen:

Proef:
" Wij hebben 2 takken getest van een natuurlijke kerstboom. 1 tak voorzien van het impregneermiddel en 1 tak niet om het te kunnen vergelijken. Volgens de door u omschreven procedure hebben wij 1 tak ingespoten met het impregneermiddel, na 2 dagen (i.v.m. goed drogen van de takken) hebben wij de proef uitgevoerd m.b.v. een kleine gasbrander. De takken waren zodanig droog dat de naalden al los begonnen te laten.


Resultaat:
- Tak voorzien van impregneermiddel:
De tak ontbrand moeizaam tot slecht, de eerste 15 seconden zie je eigenlijk geen vlammen, daarna ontbrand de tak en breid het vuur zich langzaam uit. Na 20 seconden dooft het vuur alsnog.

- Tak niet voorzien van impregneermiddel:
De tak ontbrand ook moeizaam tot slecht. De eerste ca. 15 seconden zie je ook geen vlammen. Daarna ontbrand de tak en breid het vuur zich snel uit en brand de tak op.

Conclusie:
Uit de proef kunnen wij opmaken dat de takken moeizaam ontbranden maar als ze eenmaal branden, de geïmpregneerde tak toch dooft en de niet geïmpregneerde tak volledig op brand.


TNO testrapport
Finivlam Christmas Special is bij het TNO centrum voor brandveiligheid getest volgens de NEN 1722, NEN-EN 1101 en NEN-EN 1102 normen. Het rapport van deze TNO test kunt u inzien door hier te klikken.


Hier ziet u een foto van de testopstelling:

Milieu
Finivlam Christmas Special voldoet aan de strengste eisen op het gebied van milieu. Het product is niet giftig en volledig biologisch afbreekbaar. Daarnaast is het geurloos, kleurloos, veroorzaakt geen irritaties en heeft een neutrale PH-waarde. Ook tast het de kleuren en stoffen niet aan.


Garantie
Finivlam Christmas Special garandeert de werking van het product voor een periode van één jaar. U ontvangt een rekening die tevens bewijs is voor de verzekering en brandweer dat u het product ontvangen hebt, uiteraard moet het product op de juiste wijze zijn toegebracht en gecontroleerd. Tevens ontvangt u een invulcertificaat voor de brandweer en verzekering.


Verbruik
Het verbruik van Finivlam Christmas Special is sterk afhankelijk van de grote en dikte van de te behandelen boom. De een is voller de ander is maar magertjes. Over t algemeen kan gezegd worden dat het verbruik zal liggen op ongeveer 1 liter produkt per meter boom. Voor 10 bomen van 1 meter 50 heeft u dus 15 liter Finivlam Christmas Special nodig.


Bestellen  
Let op: onderstaande bedragen gelden uitsluitend bij bestelling in Nederland


Klanten uit België zijn uiteraard ook van harte welkom


Finivlam Christmas Special kan worden besteld in flessen van 1 liter voor € 29,50 of can's van 5 liter voor € 89,50 of 10 liter voor € 119,50 exclusief verzendkosten en kan in heel Nederland, België en Luxemburg bezorgd worden.

KLIK HIER OM TE BESTELLEN

Verzendkosten Nederland:


* 1 liter      € 7,50  per fles


* 5/10 liter € 11,00 per can


Verzendkosten Belgie:


* 1 liter       € 10,00 per fles


* 5/10 liter   € 17,50 per can


Alle genoemde bedragen zijn exclusief 21 % BTW


In verband met de verwachtte decemberdrukte adviseren wij u om uw bestelling niet uit te stellen tot het laatste moment. Door op tijd te bestellen, verzekeren wij u van een tijdige levering. KLIK HIER OM TE BESTELLEN